за нас

Водна кула арт фест

watertowerartfest.cominfo@watertowerartfest.com / facebook twitter

През 2006 г. сдружение „ИМЕ” организира първия фестивал Water Tower Art Fest. Мястото, по подразбиране беше  – Водната кула в кв. Лозенец. Тайните градски пространства – малко използвани, забравени или натоварени с особена история, отдавна са обект на интерес за съвременното изкуството. Социалното изкуство, разпиляно из града, изкуството, което е активно в алтернативни градски пространства, което е мислено, като конструиращо града – това ще видите от над 100 световни и български творци от 19 юни 2013 г. до 24 юни 2013 г. на 7-то издание на Water Tower Art Fest. Маршрутът на тези пет дни, в които ще бъдат представени съвременни автори, работещи в сферата на визуалното изкуство, видео арт, музика, пърформанс, театрални и кино форми.

сдружението

Какво e сдружение ИМЕ?

То може да бъде всяко едно “име”, което застава зад идеи за отворено и непредубедено сътрудничество чрез изкуствата с “другите”, който могат да бъдат и другите в нас.

Ние сме за преодоляването на тези “други” чрез средствата на изкуствата и съвместна работа на най–общо казано креативни хора, институции, граждани за преодоляване на социални проблеми заедно.

Целта ни е да създадем независими артистични центрове и резиденции в България за една свободна духовна зона на комуникация.